Сами Абу Зухри, високопоставен служител на Хамас, заяви, че държавният секретар

...
Сами Абу Зухри, високопоставен служител на Хамас, заяви, че държавният секретар
Коментари Харесай

Хамас отхвърли обвинението на Блинкен, че бави споразумението

Сами Абу Зухри, високопоставен чиновник на " Хамас ", съобщи, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен незаслужено упреква палестинската формация за забавянето на споразумението за преустановяване на огъня в Газа. Това съобщи " Ройтерс ".

 

Блинкен, който се среща с израелски водачи, с цел да разиска по какъв начин да се изпрати повече помощ в Газа, неведнъж призовава  " Хамас " да одобри предлагането от Израел, което ще освободи заложници и ще реализира преустановяване на огъня. Блинкен разказва предлагането като " извънредно обилно ".

 

" Коментарите на Блинкен опонират на действителността. Не е необичайно Блинкен, който е прочут като външен министър на Израел, а не на Америка, да направи такова изказване ", сподели Абу Зухри пред Ройтерс.

Абу Захри добави, че даже израелският договарящ екип призна, че Бенямин Нетаняху е този, който пречи на постигането на съглашение. Той съобщи, че групата към момента изследва скорошното предложение за преустановяване на огъня. Хамас се стреми към непрекъснато преустановяване на огъня и евакуиране на Израел от Газа, до момента в който Нетаняху споделя, че Израел би трябвало да унищожи останалите формирования на Хамас в Рафах в южната част на Газа за личната си сигурност, със или без договорка с Хамас.

 

Източник News.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР